"Ауди" с немска регистрация, уловено от паяк в центъра на Пловдив, пропада по време на вдигане от място, където  е било паркирало неправилно, и част от ламарините му видимо се огъват. Каква е щетата, обаче, тепърва ще стане ясно след оглед от лицензиран сервиз, съобщи за Радио Пловдив директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов, предаде Радио Пловдив.

Инцидентът става преди обяд на ъгъла на улиците „Янко Сакъзов“ и „Елиезер Калев“. Паякът е поел автомобила, но при вдигането му се чупят носещите подпори на машината, обясни Калакунов.

„Това е първият път, при който се скъсват тези скрепителни елементи и пропада паяка и почти изпуска колата. Тоест пропада колата. От снимките се вижда, че пропада със средната част на рамата.“

По процедура, протокол за събитието се съставя на наказателния паркинг, където автомобилът е закаран от друг паяк, обясни директорът на „Паркиране и репатриране“. Той ръководи общинското предприятие от 9 години. За това време има между 10-12 леки случая, в които застрахователната компания на предприятието за репатриране възстановява щети от репатриране. В случая автомобилът също има застраховка в Германия.

След излизане от строя на този паяк, в Пловдив остават три репатриращи машини.