ГЕРБ ще подкрепи предложението на кмета на Пловдив Здравко Димитров за осигуряването на общо над 4 734 000 милиона лева  от местния бюджет за довършването на стадионите на Ботев и Локомотив. Това стана ясно на срещата на лидера на партията Бойко Борисов с привържениците на двата отбора, общински съветници и кандидати за депутати.

Предложението парите да бъдат заложени в общинския бюджет за 2022-ра година ще се гледа на утрешната сесията на местния парламент. Борисов изрази надежда проектът да бъде подкрепен и от другите политически сили, за да може строителството да приключи бързо и на по- ниски цени на строителните материали. За довършването на стадион "Ботев" ще са необходими 2 384 000 лева, а за "Лаута" - 2 350 000 лева.

Лидерът на ГЕРБ пое ангажимент, ако партията се върне в управлението, да компенсира средствата на общината.

Той препоръча двата отбора да играят срещите си по обяд, за да не се налага да плащат високи цени за осветление и предупреди,  че днес цената на ел. Енергията у нас ще постигне нов рекорд от 567 лева за киловат час на борсата. Отново критикува бездействието на служебното правителство за справяне с ковид-кризата, за високата смъртност от заразата и за затъналия кораб Вера Су.

По време на срещата лидера на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев съобщи, че кандидатът за депутат Кольо Костов, който е последен в листата на ГЕРБ и е от ромския етнос, е викан в полицията, за да бъде предупреден да не води агитация в махалите.