Българските футболни клубове отново избраха Борислав Михайлов за свой президент в следващите 4 години! Това стана на Извънредния конгрес, проведен днес в зала 1 на НДК.

241 от делегатите на извънредния конгрес на БФС дадоха вота си за нов мандат на досегашния ръководител на футбола у нас.  230 гласуваха за основния му опонент Димитър  Бербатов и 8 за Христо Порточанов.

"Благодаря отново за вашето доверие. Днес пред погледа на цяла България, на всички вас, на представителите на УЕФА и ФИФА, които сами казаха, че по-прозрачен конгрес не са виждали“, бяха първите думи на Михайлов след победата.

„Още веднъж се доказа, че БФС никога не е подценявал и не е неглижирал демократичния избор и не го е манипулирал. Благодаря за оказаното ми доверие. След очевидно доста целенасочената и тежка кампания, доста неприятнотп лице на конгреса и на залата стигнахте до вашия избор, за което съм много благодарен. Промяна ще има със сигурност. Аз съм благодарен за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира“, каза още новият-стар президент на БФС.

 

„Отбори, които са от моя регион и се предполага, че ще гласуват за мен не бяха допуснати. Само те. А тези 20 гласа щяха да направят разликата. Резултатът обаче е такъв, какъвто е. Следва да си търсим правата в съда. Водещият каза, че за победа са нужни 242 гласа. Странно е, че трима души не са гласували, а се били на конгреса през целия ден", заяви неговият опонент Димитър  Бербатов след гласуването.

„Вижте стенограмата. Записано е, че при 483 делегати за победа са нужни 242 гласа. Ние сме промяната. Формата може и да не е тази. Ние ще продължим да правим много за футбола. Не сме се отказали. Има си съд, който ще реши. Ще се обърнем отново към него и няма шанс да се откажем. Важното е, че хората гласуваха. Трябваше да има балотаж. Неправилно решение на водещия, което е в разрез с устава реши нещата.”, добави Бербатов.