България победи с 2:1 Северна Ирландия  в мач  от квалификациите за  Световното първенство по футбол  в Катар догодина. Двубоят се игра на стадион "Васил Левски" в София

Гостите поведоха в резултата в 35-ата минута. Патрик Макнеър центрира отдясно в наказателното поле на България. Джош Магенис стреля с глава, а Иван Караджов спаси, но топката попадна в краката на Конър Уошингтън, който не сгреши при добавката. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след намеса на ВАР главният рефер Алексей Кулбаков посочи центъра.

Второто полувреме на срещата в София започна блестящо за селекцията на Ясен Петров. В 53-ата минута появилият се като резерва Илиян Илиев центрира една полувисока топка в наказателното поле на Северна Ирландия, която бе засечена от Тодор Неделев. Полузащитникът на България стреля от воле и прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Пийкок-Феръл, за 1:1!

България осъществи пълен обрат в срещата в 63-ата минута! Кирил Десподов центрира с външен фалц в накзателното поле на гостите и намери Ивайло Чочев. Халфът заложи топката за голмайстора Неделев, който с безпощаден изстрел от границата на наказателното поле разпечата за втори път вратата на Северна Ирландия. До края на срещата българите ударжаха преднината си и спечелиха трите точки.