Пловдивските общински съветници ще решават на днешната си сесия за отпускането на средства от  бюджета на града  за 2022 г. за  изграждането  на  стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“ в размер на 4,8 млн лв.

Те ще гласуват победителя в процедурата по избор на обществен посредник на територията на Община Пловдив, като ще определят неговото възнаграждение и заместниците му.

Дневният ред предвижда и актуализация на  годишната програма на община Пловдив за управление и разпореждане с общинска собственост, както и приемането на Правилници за устройствата и дейностите на Общинските предприятия „Общинска охрана“, „Радостни обреди“, „Паркиране и репатриране“ и „Общински пазари“.

Приемането на Програма за изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Пловдив.

Външен асансьор, вход за линейки с рампа и топла връзка със спешния кабинет на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ ще бъдат изградени към здравното  заведение с цел обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с коронавирес. За изграждането на тази зона ще бъдат отпуснати 194 400 лв. по програма на Министерството на здравеопазването. Общинските съветници  трябва да одобрят сключването на споразумение на управителя на болницата д-р Константин Сапунджиев със здравното министерство. На днешната сесия  на Общинския съвет  тази точка влиза в извънреден порядък за дебатиране.