Общинските съветници гласуваха единодушно  отпускането на 5 680 000 лева от бюджета на Пловдив за 2022 г.  за изграждането на  стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". Това стана на днешната им сесия. От тези средства  2 860 800 лв. за "Колежа" и 2 820 000 лв. за  спортния комплекс в парк "Лаута". Парите ще бъдат предвидени от проектобюджета на Община Пловдив за 2022 година.

2 млн. лв. без ДДС от средствата за "Колежа" са за закупуване на седалки, 90 000 лева без ДДС са за тревно покритие, а 294 000 лева без ДДС лева са за преработка на проекта.

За стадион "Локомотив" средствата ще бъдат изразходвани за технически проект на Централната трибуна, технически проект за вертикална планировка, тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

Два гласа не стигнаха на Савина Петкова да стане омбудсман

Кандидатурата ѝ беше подложена на гласуване в Пловдивския общински съвет днес след завършила конкурсна процедура, на която тя се класира на първо място. Савина Петкова събра подкрепата на 32 общински съветници и така не успя да бъде избрана за омбудсман, тъй като не ѝ достигнаха два гласа.

За Христо Паунов гласуваха 6 съветници,а 8 се въздържаха.

След обявена от председателя на ОбС Александър Държиков пауза за консултация с юристи, стана ясно, че в случай на невъзможност да бъде утвърден от съветниците нов омбудсман, в едномесечен срок трябва да бъде обявена нова процедура.