Председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков връчи отличието "Почетен знак на град Пловдив" на  Илия Кисимов.  Местният парламент  удостои известния  журналист със званието за популяризирането на пловдивския и български спорт.

"За мен е чест да връча това отличие на Илия Кисимов. Желая ви здраве и се надявам да продължавате да бъдете пример за младите си колеги в спортната журналистика. Поздравявам ви за написаните 18 книги, които съхраняват успехите на пловдивския спорт", заяви  Държиков.

"Благодаря на кмета Здравко Димитров, на инж. Държиков и на всички, които имат дял за тази награда. Това са всички тези спортисти, треньори, специалисти и ръководители на града, които са вложили труд и старание, за да издигнат спорта в Пловдив на едно високо ниво", каза Кисимов.

Той  е един от доайените на спортната журналистика не само в Пловдив, а и  в България. Известен е като  радетел за съхранение на ценната история на пловдивския спорт и досега е написал като автор и в съавторство 18 книги на спортна тематика. Два пъти получава награда и за най- добър спортен журналист на гр. Пловдив- през 2000 г. и през 2009 г.  Илия Кисимов е  и един от инициаторите за създаване и реализиране на Алея на спортната слава край Гребен канал гр. Пловдив.