ОП „Градини и паркове“ се включва в насрочената за утре – 20 октомври (сряда), поредна мащабна акция за почистване и облагородяване на Дановия хълм (Сахат тепе), която се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. Това съобщи директорът на предприятието Веселин Козарев.
Сред инициаторите отново са район „Централен“, „БГ Бъди активен“ и други граждански организации и сдружения. С много свои служители към тях се присъединява и „EVN България“.  
„С помощта на стотици доброволци при предишната акция през май Дановият хълм бе наистина преобразен. За първи път след повече от 30 години са възстановени голяма част от водоскоците под Часовниковата кула, разчистени са пътеки и стълби, които бяха обрасли с растителност“, каза Козарев.
В дните преди утрешната акция експертна комисия направи оглед на състоянието на дърветата и даде конкретни препоръки за належащи санитарни дейности. След последвала заповед на районния кмет  от „Градини и паркове“ премахнаха от залесената част на тепето изсъхнали и изгнили дървета и клони. Очаква се доброволците да помогнат за тяхното изнасяне до алеите, откъдето да бъдат натоварени и извозени.
Предвижда се също да продължи отварянето на водоскоците, да се ремонтират пейки, а в подножието на хълма да се поставят съдове за разделно събиране на отпадъците.
Всички, които желаят да се включат в акцията, могат да дойдат утре в 10 часа на площадката до паметника на Христо Г. Данов.