Виртуално „Поетично пътешествие“ организират студентите от Клуба по туризъм в Университета по хранителни технологии по повод 1 ноември – Деня на народните будители.
Поради въведените епидемични мерки то ще се проведе в On-Line среда на Димитровден, 26 октомври 2021 г., от 11 ч., на посочения електронен адрес на събитието: meet.google.com/mqq-kmme-cni.
Любителите на поезията ще рецитират емблематични творби на български автори. Като млади и искрено влюбени, членовете на клуба са избрали да открият пътешествието със стихотворението на Пейо Яворов „Две хубави очи“. Освен това ще прозвучат произведения на гениалния Христо Ботев, на патриарха на българската литература Иван Вазов, на Любен Каравелов, както и на редица съвременни автори. Кулминацията на темата за любовта ще бъде едноименното стихотворение на Дамян Дамянов „Любов“, а специалното посвещение към просветителите ще бъде направено с творбата „Пред будителите ни народни“ с автор Харалан Недев.
От клуба са организирали и въпросник на литературна тема с много награди. Гости на събитието са студенти от други висши училища, студенти, преподаватели от УХТ и деятели на тази палитра от слова с буден и празничен проглас.
„С това литературно пътешествие искаме да съхраним пламъка на знанието и родолюбието заедно и да се преклоним пред делата на радетелите на българския дух, заяви Анастасия Христова, председател на Клуба по туризъм. - Нека всички, които имат интерес, се присъединят към виртуалната среща, защото ще бъде празник на духа!“