Локомотив Пловдив унижи с  ЦСКА с 3:1 като гост в мачот 13-ия кръг на efbet Лига.

Преди двубоя на  стадион "Българска армия"  в София феновете на двата отбора започнаха да се замерят с предмети и да чупят седалките по трибуните, за да ги хвърлят.

Броени минути преди началото на мача запалянковците на домакините, заели своите места в сектор "Г", преминаха цялата дължина на терена, за да стигнат до гостуващата публика от Пловдив. Там част от публиката влезе в конфликт със стюардите и феновете в сектор "А". Между секторите захвърчаха счупени седалки и дори флагчето за ъглов удар. Административният директор на ЦСКА-София – Стойко Сакалиев – е станал жертва на хвърлена седалка по време на мелето между привържениците на „червените” и Локомотив Пловдив.

Той  е получил удар в главата, съобщи Диема Спорт, но за щастие му няма нищо. Както е известно, феновете на двата отбора се сбиха на „Българска армия” минути преди старта на двубоя.

Футболистите на гостите отказаха се появят на терена, докато сигурността на стадиона не бъде подсигурена. Преди първия съдийски сигнал десетки полицаи обградиха сектора с гостуваща публика.

Двубоят започна с 5-минутно закъснение.

След нулево първо полувреме "черно-белите" нанесоха своя удар след почивката.

Големият герой на терена се оказа нападателят на "смърфовете" Георги Минчев, избухнал с хеттрик в рамките на 17 минути след почивката. Той се разписа в 49-ата, 55-ата и 66-ата минута.

Йоан Баи върна интригата в 84-ата минута,