Днес в съботния ден от 17:45ч. на "Киномания"  в  LUCKY Дом на киното в Пловдив може да се види на голям екран изключителния мюзикъл „Анет“ на легендарния режисьор Леос Каракс с участието на звездите Адам Драйвър и Марион Котияр. Френският анархист-романтик Каракс се завръща, за да удовлетвори и провокира зрителите с неистово разрушаване на клишетата на филмовия мюзикъл, по сценарий и с песните на братята Рон и Ръсел Маел от култовата група „Спаркс”. Анет откри тазгодишния фестивал в Кан, където начина, по който съчетава визуална изтънченост и целенасочено популистка игра с жанровите кодове, го превърна в най-обсъждания филм. Ще бъдете едновременно съблазнени и изненадани от АНЕТ.
Късният съботен филм от 20:30 ч. е комедията „Кулинарно пътуване в Гърция“ на Майкъл Уинтърботъм с участието на Стийв Кугън и Роб Брайдън. Близо 10 години след първото им пътуване из местата за гастрономически експедиция. Този път те потеглят от руините на Троя в днешна Турция към Гърция, за да преминат по пътя на Одисей към дома му на остров Итака след края на Троянската война. Стийв и Роб хващат пътя в търсене на култура, история, зашеметяващи гледки и, разбира се, някои от най-вкусните места за сладостно похапване в цяла Европа. И всичко това се случва в духа на пълната импровизация.

Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се правят на boxoffice.bg. Цените са 8лв и 6 лв за учащи и пенсионери, а за „Класически удоволствия“ – 7 и 5 лв.