Пловдивският адвокат Емилия Недева сезира ЦИК на нарушение на Бойко Борисов. Това обяви самата тя във феюсбук. Ето пълният текст на нейното съобщение:

Току-що отправих следния сигнал до ЦИК :                      
До Централната избирателна комисия
Уважаеми членове на ЦИК,
Настоящият сигнал е свързан с тежкото нарушение на Изборния кодекс /ИК/, осъществено днес от Бойко Методиев Борисов, председател на ГЕРБ  и разпространено от Българската национална телевизия /БНТ/.
В обедните "По света и у нас" БНТ предостави над 6 минути за изказване на господин Борисов, в което той нападна кандидата за президент господин Румен Радев и агитира в полза на другия кандидат- господин Анастас Герджиков. Сред многото критични думи против заявени от господин Радев позиции се открояваха очевидно обидни фрази като "Точно на мутрите политиката води Радев"; "Този резил, пред който сме изправени" , както и откровени призиви за гласуване за Анастас Герджиков като "Искрено се надявам българите да проявят разум-ректор на ректорите".
Намирам, че ЦИК няма как да остане безучастна към това тежко нарушение на забраната за агитация в изборния ден. След като ЦИК  прояви принципност по отношение на господин Кирил Петков в изборния ден на 14.11.2021 г. и той беше санкциониран за обявяването на името на кандидат-президента, за когото е гласувал, няма място за съмнение, че следва да приложи закона с цялата му строгост по отношение на много по-тежкото нарушение, допуснато от Бойко Борисов. Противното би било проява на двоен стандарт и недопустима пристрастност. Считам, че следва да бъде наложена съответна санкция и на БНТ, за това, че разпространи изказаните  в нарушение на ИК думи на Бойко Борисов и по този начин те достигнаха до огромна аудитория от гласоподаватели, част от които несъмнено биха били повлияни от изречените думи. Надявам се сигналът ми да не бъде оставен без реакция. Старо правило е, че санкциите се налагат на нарушителите "загдето са сгрешили и да не грешат", поради което не само санкцията, но и огласяването й пред обществеността биха имали възпиращ ефект срещу подобни нарушения в бъдеще.