Локомотив Пловдив излъга с 2:1 Локомотив София в мач от 15-ия кръг на Първа лига.

Преди срещата капитаните на двата отбора  Димитър Илиев и Мики Орачев излязоха на терена с кученца в ръка, в подкрепа на проекта  като част от проекта "Доброто продължава"
 на общинския приют в Пловдив.
 Гостите първи отправиха удар към вратата на "смърфовете", когато в 3-ата минута Божидар Кацаров стреля д глава, но Лукас Рейдар улови топката без усилия. В 14-ата минута Димитър Илиев пусна извеждащ пас към Лукас Салинас , чийто удар обаче за затрудни Александър Любенов. В 21-ата минута капитанът на "смърфовете" Димитър Илиев падна в наказателното поле на съперника след сблъсък с Георгиос Катсикас. Главният съдия обаче прецени, че няма основание да отсъди дузпа.
Две минути по-късно  Бирсент Карагарен от домакините и Октовио от гостите се спречкаха. Поводът за него беше сблъсък преди това между бразилеца и Парвив Умарбаев. Реферът Волен Чинков овладя ситауцията и вдигна жълти картони на Карагарен и Октавио.. В 36-ата минута Мики Орачов проби опасно отляво и центрира, но никой от съотборниците му не засече топката. Три минути преди почивката Бирсент Карагарен нахлу в наказателното поле на гостите, но не успя да намери намиращия се на удобна позиция Димитър Илиев.
Домакините започнаха по-активна втората част. В 50-ата минута Димитър Илиев изведе на удобна позиция Георги Минчев, който обаче стреля неточно. В 53-ата минута Карим Бухмиди игра с ръка в наказателното поле на своя тим. Волен Чинков се консултира със системата ВАР, отсъди дузпа в полза на домакините, вдигна жълт картони и изгони от игра футболиста на столичните железничари.  Зад топката застана Димитър Илиев, който бе точен за 1:0. В 59-ата минута капитанът на "черно-белите" подаде на Георги Минчев, който покачи на 2:0.
Гостите опитаха да реагират и в 69-ата минута Александър Александров стреля директно от пряк свободен удар, но Лукас Рейдър изби в ъглов удар. В 88-ата минута Виржил Пинсон от гостите намали на 2:1.