В сряда от 18:30 ч. в LUCKY Дом на киното на "Киномание" ще видим музикалния филм „Сърцето ми танцува“. Създаден като почит към темпераментните песни на покойната велика италианска певица Рафаела Кара (с не по-малко успешна кариера и в испанската попмузика), Филмът е феерия от цветове, пищни костюми и комични сцени. Уругвайският режисьор Начо Алварес дебютира с майсторство с този филм, справяйки се безупречно с виртуозно заснети сцени на сватби, раздели и сложно хореографирани танци. Младата танцьорка Мария зарязва годеника си пред олтара в Рим, за да се върне в родната Испания в преследване на мечтите си за телевизионна слава. Започнала работа като стюардеса, случайна среща с продуцент сякаш й отваря пътя към малкия екран, който тя винаги е желала. Но, Испания от 70-те години е все още в ръцете на Франко и Мария трябва да положи доста усилия, за да постигне своята артистична свобода, при това докато балансира между любовна история от миналото и друга, която предстои.
От 20:45 ч. ви очаква „Най-лошата личност на света“ на Йоаким Триер с участието на Ренате Рейнсве (Награда за най-добра актриса от „Кан“). 30-годишна жена е насред екзистенциална криза, докато се лута между кариерата, романтичните си избори и нежеланието за самоопределение. Юлие не е човек, склонен на обвързване. Виждаме я на 30-ия й рожден ден, на ръба да зареже дългогодишния си приятел. Скоро разбираме, че емоционалното непостоянство е най-сигурната й характеристика. Дори и да изглежда леко фрустриращо в началото, отказът й да се впише в клишета започва да ни харесва, макар тази нейна съпротива да ѝ коства скъпо. Импулсивно посещение при потенциален нов любовник се превръща в една от най-романтичните и магически сцени в киното напоследък. Това, което прави главната героиня толкова очарователна, е екзистенциалният й отказ просто да приеме това, което й се случва. Несъкрушимата й независимост я прави духовна родственица на персонажа на Жан Моро от Жюл и Жим.
Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се правят на kinolucky.com. Цените са 8лв и 6 лв за учащи и пенсионери, а за „Класически удоволствия“ – 7 и 5 лв.