В четвъртък от 18:30 ч.  на "Киномания" в Пловдив показват  новия филм на  Педро Алмодовар „Паралелни майки“ с Пенелопе Крус и Милена Смит. В тази смълчана съвременна мелодрама две жени от различни поколения се оказват неразривно свързани след съвместното си пребиваване в родилното отделение. Те се озовават в мадридската болница при съвсем различни обстоятелства – при едната е случайност, при другата – травма. Персонажът на Крус е сложна личност – наранена, но пленителна героиня, която се озовава в морално и емоционално повдеждаща ситуация. Тя е разкрита в противовес на Ана, изиграна от сияйната дебютантка Милена Смит – актриса-откритие, която привнася осезаема невинност, болка и копнеж към този сложно изтъкан портрет на женствеността и майчинството.
От 20:45 ч. ви очаква прекрасният „Белфаст“ на Кенет Брана. Драма за израстването, ситуирана в края на 60-те години – бурен период за Северна Ирландия. Филмът разказва историята на младия Бъди, преминаващ през работнически стачки, радикални културни промени и сектантско насилие. За три десетилетия филмова кариера, Кенет Брана ни пренесе от селенията на Хенри V до тези на Тор, преминавайки през убийствените интриги в Ориент Експрес. Действието на най-новия му филм се развива в доста по-реален и познат за този голям артист свят. Кръстен на родния му град, „Белфаст“ е най-личният и въздействащ филм на Брана досега.
Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се правят на kinolucky.com. Цените са 8лв и 6 лв за учащи и пенсионери, а за „Класически удоволствия“ – 7 и 5 лв.