Днес от 18:30 ч. на "Киномания" в Пловдив  ще излъчват  комедията „Херцогът” на Роджър Мичъл („Нотинг Хил“), с участието на Джим Бродбент, Хелън Мирън и Матю Гуд. Джим Бродбент изнася филма с неустоимата си и неподражаема харизма, а Хелън Мирън е неговата кокетна и ексцентрична съпруга. Мичъл режисира този типично английски сюжет едновременно с лекота и внимание към същественото, а именно: тихата борба на отхвърлените да си върнат достойнството. Действието на този изключително забавен филм за обир се развива през 1961 г. „Херцогът“ разказва за Кемптън Бънтън – провален писател с бунтовен дух, който никога не пропуска шанс да се заяде с властите. Последният му повод за раздразнение са задължителните такси за телевизия, при които няма намаление за пенсионери или възрастни ветерани от войната. Безработен, с непрестанно отхвърляни писания от пазителите на подстъпите към голямата литература, той замисля план: да открадне прочута картина – „Херцогът на Уелингтън” от Гоя – и да поиска за нея откуп, за да може да осигури достъп до телевизия на своите приятели ветерани.
Късната петъчна прожекция от 20:45 ч. Ще бъде на „Домът на Gucci” на Ридли Скот с участието на цяло съзведие: Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Джеръми Айрънс и живата легенда Ал Пачино. Вдъхновен от шокиращата истинска история на империята зад италианската модна къща Gucci, филмът ще разкрие на зрителите какво означава да носиш това име, каква е неговата цена и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт. Ще станем свидетели на три десетилетия, изпълнени с любов, упадък, амбиция, предателства и отмъщение, водещи до трагичен край – убийство. В центъра на историята е чаровната и интелигентна Патриция, омъжена за Маурицио Гучи – внук на създателя на Gucci и един от наследниците на компанията. Докато навигира натовареното с изключително високи залози развитие на иконичната марка, Патриция се бори с всички сили за надмощие над основните фигури в семейния бизнес, включително нейния съпруг, хитрия му чичо Алдо, предприемчивия му братовчед Паоло и старомодния му баща Родолфо.
Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се правят на kinolucky.com. Цените са 8лв и 6 лв за учащи и пенсионери, а за „Класически удоволствия“ – 7 и 5 лв.