С присъда от 25.11.2021г. по НОХД № 5636/2018г. по описа на ПРС, Х н.с. състав на Районен съд – Пловдив призна за виновни подсъдимите Д.Г.В., П.Г.П. и П.В.В от Велинград и  наложи наказания по повдигнатите обвиения.
 Първият от тях- Д.Г.В. е осъден на 3 години затвор лишаване от свобода, както и наказание Конфискация на ¼ от имуществото му, за извършени две престъпления. Наложеното наказание "лишване от свобода" е постановено да се изтърпи при първоначален общ режим, като е изменена взетата мярка за неотклонение в най-тежката, а именно „задържане под стража“.
Вторият подсъдим П.Г.П е признат за виновен в извършване на престъпление,  като му е наложено наказание в размер на две лишавание от свобода, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок от пет, считано от влизане в сила на присъдата, която става условна.
Третият подсъдим .П.В.В е признат за виновен в извършване на престъпление, като му е наложено накавание в размер на три  лишаване от свобода. Наложеното наказание Лишване от свобода е постановено да се изтърпи при първоначален "строг" режим, като е потвърдена взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“.
На тримата подсъдими е наложена  забрана за напускане на пределите на Република България.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 – дневен срок от постановането й пред Пловдивския окръжен съд.