Предсрочно са прекратени пълномощията на бившия кмет на Калояново Георги Георгиев с решение на Общинската избирателна комисия, взето снощи.
В нея е  постъпило писмо от ЦИК от 25 ноември, в което се заявява, че в изпълнение на решение № 11729 на Върховния административен съд, комисията следва да вземе решение, с което да обяви предсрочното прекратяване на пълномощията на Георги Георгиев на основание чл. 42, ал. 1, т. 4 от ЗМСМА.
Решението влиза в сила със задна дата, считано от влизането в сила на определение на Районния съд от 12.11.2020 г., с което е одобрено споразумение между Районна прокуратура - Пловдив и Георги Любенов Георгиев, по силата на което той се е признал за виновен и е осъден.  То не подлежи на обжалване пред съда.
През миналата седмица  Върховният административен съд отмени предсрочното прекратяване на мандата  на Георги Георгиев. Така преписката се връща отново на Общинската избирателна комисия.
До този казус се стигна, след като в края на  миналата година Георги Георгиев бе заловен да шофира под въздействието на наркотици. За това той получи условна присъда, възоснова на която ОИК прекрати предсрочно мандата му на 27 май 2021 година.
Снощи Георги Георгиев се е опитал да се върне на работа в общинската администрация, но е охраната го е спряла.