Стрелците на армейски клуб по спортна стрелба "Тракия" (Пд) на практика превърнаха националния турнир в Пловдив във вътрешно контролно състезание за европейското първенство в Дания.  В надпреварата под тепетата тракийци участваха с рекорден брой от 85 състезатели, с които смятаха да участват в отложеното, поради финансови неуредици, държавно първенство с пневматично оръжие.
Както е известно националният шампионат по спортна стрелба, което трябваше да се проведе в Пловдив пропадна, заради отказа на 14 клуба от участие заради спряното финансиране на Българската федерация по спортна стрелба, а организаторите обявиха, че той само се отлага и ще се търси нова дата за провеждането му.
Иначе на националния турнир в Пловдив на пневматично, стрелците на „Тракия“ се пуснаха с пълен брой състезатели във всички възрастови групи и почти във всяка дисциплина на двете оръжия - на пушка и на пистолет. Доминацията на тракийци бе тотална, но по-важното бе представянето на националите.
На пневматична пушка двете националки-тракийки – Таня Звискова и Нели Танева очаквано постигнаха много добри резултати при девойките и закономерно заеха първите две места съответно с 395 и 394 т. от 400 възможни.
Другата националка на „Тракия“ - Лидия Ненчева, очаквано стана шампионка на пневматичен  пистолет при девойките с 380 т.  Най-добрият български стрелец в момента - Антон Ризов пък остана без конкуренция на пневматична пушка при мъжете, като зае първото място също с много добър резултат от 593 т.
Карето тракийци най-вероятно ще попаднат в националния отбор на България за европейското първенство.
Еврошампионатът ще се порведе в датския град Одензе от 25 февруари до 3 март.