ВМРО  облепи с плакати с лика на Гоце Делчев  възлови места в Пловдив. Акцията е по инициатива на общинския комитет на воеводите и е част от поредица събития свързани с паметта за  българския национален герой Гоце Делчев, а повода е 119 години от гибелта му.

Възпоменателно шествие с надслов „Гоце е българин“ ще се проведе на 4 май/сряда/ от 18.00 часа. Процесията ще започне от пл.“Стефан Стамболов“ и ще мине по цялата Главна улица на града, като актива на ВМРО ще раздава на пловдивчани постери с портрета на  Гоце Делчев от поредицата „Героите на България“. На гърба на портрета е отпечатано стихотворението на П.Яворов посветено на великия българин и риторичния въпрос на ВМРО към гражданите: „Ще им дадеш ли Гоце, българино?“. Целта на организаторите е да провокират съгражданите и сънародниците си относно опитите за кражба на историята от страна на РСМ в контекста на сагата около еврочленството на западната ни съседка.

От няколко дин  младите пловдивски воеводи от студентската ВМРО разпространяват по  информационните канали позиция, в която  обясняват защо е важно да пазим и да не предаваме националните си герои, защо е важно да не ИМ дадем историята си.