Спортният директор на  Ботев Сашо  Александров бе принуден да разкаже на феновете на  изгонването на Бобан Грънчаров, Борис Галчев и други скандали в тима. Това стана по време на днешната тренировка на "канарчетата" на базата в  Коматево, с която възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха подготовката си за пролетния полусезон. 
След мача с Пирин в  Гоце Делчев, Бобан показа среден пръст на фенове на домакините  и бе глобен с 3000 лева, аз го извиках и му казах, че сам ще си плаща глобата, защото в Ботев не толерираме своеволия. Така Галчев си плати глобите за червените картони срещу Локо и Черноморец. От този момент Бобан започна да се държи не като професионалист. Аз му казах, че поведението му не е професионално и го предупредих, че при следващо подобно държане ще бъде изгонен. След мача с Берое възникна напрежение между Минев и Стаховяк. Те спореха кой какви грешки е допуснал по време на мача. Тогава аз влязох в съблекалнята и им заявих, че вместо да се карат в съблекалнята трябваше да влезнат на терена, да изгорат и да победят Берое. Тогава се обади Бобан, който каза, че мога да глобявам и да се карам, а аз не си плащам глобите. Не е имало хващане за гушите и едва ли не бой, както се писа из разни медии. След това поведение аз разговарях с ръководството. Първо взехме решение да го отстраним, а след това и да го освободим от отбора, каза Кривия.Той добави, че Стаховяк и Минев също са били наказани.  Александров се опита да убеди феновете, че правилно е бил освободен Борис Галчев, тъй като не е играл добре през есента.  След това обясни и причините

Явно и спортно- техническия щаб имаме сериозна вина след като два пъти загубихме от Любимец и не можахме да бием Пирин. Надявам се да вземем футболисти, които да вдигнат нивото и да постигнем целта- участие в Лига Европа, обобши Александров.