От 22 до 24 септември 2023 г. Стария Пловдив се превръща в център на любовта и щастието на млади семейни двойки. По традиция през есента „Море от любов в Стария град“ – партньорски проект между Общински институт „Старинен Пловдив“ и Общинско предприятие „Радостни обреди“, предлага изнесен сватбен ритуал в знаковата зона до фонтана на ул. „Съборна“. Мястото между двете сгради, приютили постоянните експозиции на забележителните творци Златю Бояджиев и Георги Божилов-Слона, носи заряда на изкуството и не е избрано случайно. Специални комплименти за младоженците от страна на домакините са уникална сватбена украса и фотосесия във възрожденска къща.

„Още от януари месец започнаха записванията, което е безспорно признание за всеотдайността и професионализма, с които подготвяме „Море от любов в Стария град“ съвместно с партньорите от Общински институт „Старинен Пловдив“, споделят от ОП „Радостни обреди“.

За обявените дни в тазгодишното издание има заявени 16 сватбени ритуала: 2 на 22.09., 7 на 23.09. и 7 на 24.09. – своеобразен рекорд и знак за доверие.

„В концепцията на „Море от любов в Стария град“ заложихме илюстрация на това как културното наследство се превръща в запомнящ се естествен декор на най-красивата приказка – сватбената. Да станеш съавтор в сватбения ден на двама влюбени, да посрещнеш впечатляващо  гостите им е голяма отговорност, защото този ден се помни завинаги. Затова за всяко издание  привличаме партньор, който сътворява празничната среда с усет до най-фин детайл. За втора поредна година се доверяваме на г-жа Ели Стоянова – създател и креативен директор на сватбена агенция Elita – Weddings and more. Разчитаме на нея и екипа ѝ, защото подхождат с професионализъм и композират концепцията си в унисон с културното наследство“, споделят от организационния екип на „Старинен Пловдив“.