Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ ще открие тържествено новата академична година тази неделя, 1 октомври 2023 г., от 11:00 часа в Спортната зала на висшето училище на бул. „България“ № 236 А.

Сред поканените на тържествената церемония са министърът на образованието и науката Галин Цоков, представители на община Пловдив, район Централен и Областна администрация, ректори на висшите училища в града, членове на Съвета на настоятелите, бизнес партньори и др.

По традиция на церемонията и тази година на първокурсниците ще бъдат предадени университетските инсигнии - символичният ключ към университетското знание, знамето на висшето училище и копие от „История Славянобългарска“, написана от Паисий Хилендарски през далечната 1762 г. В програмата на събитието са включени също така приветствия и различни музикални поздрави.

Учебните занятия през новата академична 2023/2024 година за студентите редовно обучение в ОКС „Бакалавър“ ще започнат от 2 октомври 2023 г., съгласно изготвените учебни разписания, налични на официалната страница на ПУ „Паисий Хилендарски“ и на специализираните сайтове на факултетите.