Култова комедия на Чарли Чаплин и ново забавно предложение от Италия ни очаква тази вечер на Комедийния европейски филмов фестивал.
Програмата с филми на легендата на световното кино – британецът Чарли Чаплин в рамките на КЕФФ продължава с „Хлапето“ в петък вечер от 18:30. Във феста се включват специално дигитализирани и подобрени копия на някои от култовите му филми. В незабравимата история на Хлапето се срещаме с героя на Чаплин, който започва да се грижи за изоставено сираче. Именно тук се разиграва знаменитата история със счупването на прозорци от малчугана, които в последствие Чаплин ремонтира.
Второто заглавие за вечерта от 20:30 часа е италианският „Забравих“. Историята ни среща с Орландо, който има болки в гърба, които се оказват на емоционална основа. Така той се впуска в пътуване в миналото си, да преживее отново живота си, за да разбере в кой момент е станал мъжът, който е днес, самотен и пълен със ставни контрактури.
Комедийният европейски филмов фестивал ще се продължи до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лева, за учащи и пенсионери – по 8 лева, а карта за 5 прожекции струва 45 лева. На сайта kinolucky.com може да се види и пълната програма на КЕФФ. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.