За втора поредна година мнението на журито и публиката на Комедийния европейски филмов фестивал съвпадна и дадоха наградите си на един и същ филм. В тазгодишното издание големият победител е френският „Истински живот“ с участието на Дани Буун и Шарлот Генсбур. Филмът ще има специална извънредна прожекция във вторник, 10 октомври, от 20:30 часа в Lucky Дом на киното.
Журито на третото издание на Комедийния европейски филмов фестивал бе в състав Робин Кафалиев, Стефан Щерев и Мария Статулова. Зрителите пък имаха шанс да гласуват след всеки изгледан филм в последните 10 комедийни дни.
Програмата на КЕФФ продължава с допълнителни прожекции на най-добрите заглавия от последните години. В понеделник от 18:30 може да гледаме „Сантиментално“ – испанска комедия, вдъхновила хитовият български театрален спектакъл „Съседите отгоре“. Във вторник, освен „Истински живот“ е прожекцията и на първия победител на КЕФФ „Три перфектни дъщери“ в 18:30. В сряда  от 18:30 часа може да гледаме „Идиотският триъгълник“, носител на голямата награда на фестивала в Кан от 2022 година. В четвъртък предстоят две заглавия – „Докато сватбата не ни раздели“ и унгарският „Другарят Дракула“ в 20:30. В петък пък предстои любимият на журито и публиката от предходното издание на КЕФФ „Тичам към теб“.