С традиционния за месец октомври концерт "Viva la musica", Сдружение „Изкуство във времето“,  открива четвъртия си творческия сезон в камерното пространство на Областна Администрация – Пловдив. Тазгодишното издание артистите и гостите на сдружението посвещават на 100-годишнината от рождението на маестро Добрин Петков.

Концертът ще се състои на 11.10.2023 г. (сряда) от 18:00 часа в сградата на Областна администрация – Пловдив, а входът е свободен.

Музикалното събитие се организира съвместно от Областна администрация-Пловдив и Сдружение „Изкуство във времето“ с председател д-р Злателина Коларова. В  него  участие ще вземат ученици от НУМТИ „Д. Петков“ – Ивелина Рашкова (сопрано) и Виктор Костов (цигулка). Сдружението представят: Цвета Панчева (сопрано), Евгения Ночева (цигулка ), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов (виолончело), Злателина Коларова (пиано). Гост-изпълнители са: Ивелина Рашкова (сопрано), Виктор Костов (цигулка). В програмата ще чуете творби от Бетовен, Чайковски, Григ, Виенявски, Пучини, Шостакович и др.

Сдружение „Изкуство във времето“ е създадено през 2020 г. с цел разширяване на аудиторията на класическата камерна музика, обогатяване на градската интонационна среда с нетрадиционни форми на общуване с нея, децентрализация на културните процеси, утвърждаване на нови, алтернативни пространства за изкуство, образование  и естетическо възпитание на публиката.

Сдружението обединява музиканти от различни културни институции в Пловдив и съмишленици. За тригодишната си история то е изнесло множество концерти и други съвременни музикални практики. В тях са включени познати автори и шедьоври, но и по-малко известни, но стойностни творци и произведения, изпълнени от професионални музиканти  и  от млади таланти.