Тази сряда 11 октомври в 20.30 часа, „Късо кино във „Фарго“ кани почитателите на седмото изкуство да видят две родни късометражни заглавия, които приковаха вниманието на публиката през последната година. Това са филмите „Дървояд“ (2022, 24 мин) на Кристиян Бозов и „Коловози на времето“ (2022, 21 мин.) на Велианна Кашева.

„Дървояд“ разказва историята на Дядо Матейко, който е самотен пенсионер, живеещ в красиво планинско селце. Когато дребни мошеници му открадват дървата, старецът се изправя срещу корумпираната политика и комичната некомпетентност на местното управление. В опит да заличи неправдата, Матейко прибягва до крайни мерки.

Участват Иван Савов, Цветан Алексиев, Александър Кънев, Нено Койнарски, Никола Додов, Николета Малчева. Филмът има две награди: Награда от МФФ София 2023 – конкурс за български късометражен филм и Наградата на Областния управител на Бургас за най-добър късометражен филм от Младежкото жури на ХХI-я София филм фест на брега.

В „Коловози на времето“ Виктор се качва на влака по пътя към мечтите си. Знае, че трябва да слезе само на четири гари, преди да постигне целта си. Убеден, че няма какво да се обърка, Виктор постепенно разбира, че влакът има свой собствен ход, а връщане назад… няма.

Участват Владимир Димитров, Ириней Константинов, Иван Бърнев, Радосвета Василева, Розалия Абгарян, Гергана Гълъбова, Васко Петров, Константин Кучев и др. Филмът е също с две награди: Награда за сценарий на Неконформистката алтернатива и кино Г8 (2017) и Награда за сценарий в студентския конкурс на Американската фондация за България (2017).

Проектът „Късо кино във „Фарго“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Входът е свободен!  Необходимо е да резервирате местата си предварително на телефон: 087 720 0607.