Ботев и Локомотив стигнаха до 0:0  очакваното с интерес пловдивско дерби от 16-ия кръг на efbet Лига. Мачът се играа на Колежа след прекъсване от 10 години. Футболната среща започна с пет минути закъснение заради зрелищното пирошоу на "жълто-черните" привърженици. Преди неговия старт капитанът на Ботев (Пд) бе награден от клуба за изиграни 600 мача в професионалния футбол. На трибуните на стадиона нямаше "черно-бели" фенове след предварително споразумение между ръководствата на двата клуба. В първата минута Ивелин Попов пода на Уме Емануел, който стреля, но вратарят на съперника Динко Хоркаш изби топката в корнер.


След седем минути "стражът" на "смърфовете допусна грешка и подари топката на Янис Карабельов, който обаче остана изненадан от подаръка и не успя да отиграе правилно ситуацията. Четири минути по-късно Георги Минчев от Локо стреля опасно с глава в аут. В 17-ата минута Самуел Акере стреля слабо от удобна позиция и не затрудни Динко Хоркаш, която хвана коженото кълбо.
Осем минути по-късно Антоан Бароан получи извеждащ пас от Ивелин Попов, излезе срещу Динко Хоркаш и стреля, но вратарят на съперника парира удара му. В 25-ата минута Ивелин Попов отново демонстрира отличен поглед върху играта и пусна великолепно извеждащо подаване към Антоан Бароан, който се озова очи в очи с Динко Хоркаш, който бе заел добра позиция и с крак изби топката. Домакините бяха по-активни, но съперниците им удържаха натиска.
"Канарчетата" започнаха по-активно второто полувреме . В 52-ата минута Джеймс Ето'о стреля, Динко Хоркаш изби топката, тя попадна в Антоан Бароан, който я вкара във вратата на съперника. Съдията Георги Кабаков прегледа ситуацията на системата ВАР и отмени попадението заради засада на нападателя на "жълто-черните". Домакините продължиха да натискат и в 72-ата минута Самуел Акаре подаде на Антоан Бароан, който обаче стреля неточно.