Трима пешеходци са били ранени при произшествия в петък в областния град. Първата катастрофа е регистрирана около 7.45 ч., на кръстовище между ул. „Елин Пелин“ и ул. „Светилник“, където лек автомобил „Тойота“ с 53-годишен водач блъснал пресичаща на пешеходна пътека 71-годишна жена. Пострадалата е настанена в болница за лечение. Около 16 ч. идентична ситуация възникнала и на кръстовище между бул. „Шести септември“ и бул. „Копривщица“. Там леки контузии получило 11-годишно дете, на което било отнето предимството от лек автомобил „Пежо“, управляван от 42-годишен мъж. Два часа по-късно екип на сектор „Пътна полиция“ посетил сигнал от тел. 112 за катастрофа на кръстовище между бул. „Освобождение“ и ул. „Съединение“. На място униформените установили, че лек автомобил „Тойота“, управляван от 77-годишен шофьор, се качил на тротоара и ударил 37-годишен пешеходец. След медицински преглед пострадалият мъж е освободен за домашно лечение. И в трите случая пробите за алкохол и наркотични вещества на водачите са отрицателни. По първия е образувано досъдебно производство, а останалите са отработени по административен ред.

Две пътнички в междуградски автобус са пострадали при катастрофа в неделя, възникнала в участъка между Асеновград и Смолян. Сигналът за произшествието в района на село Наречен е получен в полицията около 14.30 ч. Според предварителната информация лек автомобил „Нисан“, управляван от 75-годишен мъж, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в автобус с 61-годишен водач. В резултат на удара травми получили жени на 60 и 26 години, пътували в автобуса. Първата е настанена в болница за наблюдение, а  втората – освободена за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол и наркотици от страна на двамата шофьори. Причините и обстоятелствата около катастрофата се разследват в РУ-Асеновград.

Шофьор е с леки наранявания след пътно произшествие вчера в Пловдив. Около 7.40 ч., на кръстовище между ул. „Богомил“ и ул. „Лев Толстой“ лек автомобил „Опел“ с 18-годишен водач отнел предимството и блъснал таксиметров автомобил, който се завъртял, качил се на тротоара и се ударил в стена на жилищна сграда. В болница е транспортиран 34-годшишният мъж зад волана на втората кола, след прегледи е изписан за домашно лечение. И двамата участници са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни. Катастрофата е отработена по административен ред от служители на сектор „Пътна полиция“.

В РУ-Първомай е образувано досъдебно производство във връзка с катастрофа със значителни материални щети в село Дълбок извор. Сигналът е получен около 12.35 ч. в неделя – лек автомобил „БМВ“ излязъл вдясно извън пътното платно и се блъснал в жилищна постройка, а след това и в железобетонен стълб от електрическата мрежа. Колата управлявал 28-годишен мъж, който е прегледан в център за спешна медицинска помощ и освободен за домашно лечение. Тестовете му за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Работата по случая продължава.