Общинските съветници в Пловдив се обявиха против изграждането на инсталация за рециклиране на гуми в в район "Южен". Това стана на днешната им сесия. 48 от тях подкрепиха предложението на колегите им от ГЕРБ, а един се въздържа. Според тях съоръжението би застрашило здравето на хората и на околната среда в района и крие екологичен риск за града

Инвеститорът Стефан Терзиев  защити намерението си  пред тях,  като се позова предложената от него екологична технология от висок клас. Той  ги призова общинските съветници първо да чуят мнението на експертите и да се произнесат след като мине общественото обсъждане по темата. Терзиев изрази опасения, че позицията на ОбС ще повлияе на решението на Екоинспекцията.

В РИОСВ тече процедурата по ОВОС, която трябва да приключи с гласуване в Еспертен екологичен съвет, който ще вземе становищата на гражданите, местната власт и РЗИ.

Пловдив има по-важни  проблеми за решаване от преместването на паметника на Альоша, коментира кметът Костадин Димитров по повод протеста на защитниците на монумента.

"За пореден път сме свидетели на разделението на обществото. Иска ми се да имаме обединителни теми", каза той.

Според него хората искат да се решат проблемите с транспорта, ремонтите и почистването на града.