Кметът на Пловдив Костадин Димитров поздрави волейболистките на Марица, които днес гостуваха в общината със спечелената от тях девета Купа на България. Тя дойде след победата с 3:1 над ЦСКА в София във финалния мач.

"Благодаря ви за големия успех, момичета! Пловдив се гордее с вас. Ние ще направим всичко възможно да ви помагаме още повече. Вие сте пример как с големи усилия и помощта на частния бизнес и общината могат да се постигнат толкова много титли и купи", не скри възторга си Костадин Димитров. Той изрази надежда в клуба да помислят и за развитието на мъжкия волейбол.


"Много сме горди със спечеления трофей. Някои хора си мислят, че апетитът ни намалява, тъй като извоюваните от нас титли и купи са много. Но ние ще продължаваме да пишем история и да се конкурираме с водещите софийски клубове в България. Благодаря на община Пловдив за това, че винаги ни е помагала", заяви мениджърът на Марица Борис Халачев.
Председателят на Общинския съвет Атанас Узунов не скри емоциите си.

"Аз съм един от най-големите ви фенове. Не пропускам мачовете ви не само в Пловдив, а и при гостуванията. Напълнихте ми душата в Унгария двубоя в Шампионската лига с Вашаш и в София срещу ЦСКА във финала за Купата . В кръга на шегата ще кажа, че по-добре всички ваши мачове да са навън. Знам, че не всеки ден може да побеждаваш, но се надявам, че оттук нататък това, което сте си поставили като цел, ще го постигнете", каза Атанас Узунов.
Заместник-кметът на града, отговарящ за спорта Николай Бухалов заяви, че е бил абсолютно сигурен в успеха на маричанки срещу ЦСКА в София.
"Поздравявам ви за големия успех. Като спортист много добре знам какви усилия ви коства да се задържите на върха толкова дълго време", заяви Бухалов.
След срещата състезателките и треньорите на "Марица" се снимаха с трофей пред общината, след което го показаха и на тераса.