Марица завърши наравно 0:0 в контрола срещу елитния Берое. Приятелската среща се игра в сряда по обяд на помощния терен на стадион “Берое” в Стара Загора.
През първата част Берое имаха повече възможности за гол чрез Еспиноса, Трибуле, Вия и Гавраилов, но вратарят Илия Николов се намесваше подобаващо, а отбраната се справи с останалите ситуации. В 32-та минута Станислав Маламов стреля силно от границата на наказателното поле, но вратарят Мота улови. Три по-късно Милен Танчев стреля опасно по диагонала, но след рикошет в крака на играч на Берое топката излезе в корнер.
През второто полувреме играта бе равностойна. Полувремето започна с опасен, но неточен удар към вратата на пловдивчани. Малко по-късно Станислав Маламов шутира опасно след добра комбинация с Валери Домовчийски, но ударът не беше точен. Двата тима създадоха няколко хубави положения, които завършиха без удар. В 80-та минута Петър Начев излезе напред и блокира откъсващ се по диагонала играч на домакините. В края на мача Димо Бакалов удари греда след като с глава засече центриране от фланга.
Следващата контрола за състава на Марица е на 3 февруари срещу Гигант (Съединение). Двубоят ще се играе на градския стадион в Съединение от 13:30 часа.