Ботев (Пловдив) изигра последната си контролна среща преди рестарта на първенството. Играчите на Душан Керкез завършиха наравно 0:0 с тима на Хебър (Пазарджик). Срещата се игра на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.

Двата отбора изиграха динамичен и атакуващ мач, но до попадения така и не се стигна. Още в началните минути „канарчетата“ можеха да открият резултата – крилото Константинос Балоянис навлезе отляво в наказателното поле и центрира към Акере, който от близка дистанция прати топката в ръцете на вратаря на Хебър Дебърлиев.

В 30-тата минута на двубоя капитанът Ивелин Попов намери нахлуващия Уме Емануел в наказателното поле на Хебър – нападателят стреля но право в ръцете на стража на гостите. До края на първите 45 минути резултатът остана непроменен.

През второто полувреме темпото значително спадна. Ботевистите продължиха да бъдат по активния отбор на терена, но гостите успяха да запазят нулевото равенство.

Това бе и последната контролна среща за Ботев преди рестарта на родния шампионат. На 17-ти февруари „жълто-черните“ гостуват на Крумовград.