Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на  скандалите между строителя на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов и привърженика на "канарчетата" Велизар Цолакидис и служителя на "жълто-черния" клуб Божидар Караджов. Това съобщиха от нейния пресцентър. Строителният предприемач беше обвинен от двамата, че ги е нападнал, обиждал, удрял и блъскал.

В своя реакция ръководството на футболен клуб Ботев (Пд) осъди категорично действията на Илиян Филипов и призова компетентните органи да се занимаят с тези случаи. Прокуратурата е започнала вчера проверката, която ще продължи 30 дни след като в Шесто РУ на МВР е постъпил сигнал за скандала

Илиян Филипов заяви, че съжалява за своите действия, но уточни, че е бил провокиран. Той добави, че Велизар Цолакидис му е поискал 40 000 лева, за да манипулира "жълто-черните" фенове. След като като отказал са започнали провокациите срещу него. Бизнесменът изрази готовност да понесе пълна отговорност за своите действия. Той призова шефовете на "Ботев" (Пд) да разкрият цялата истина за атаките на техни подчинени към фенове на тима.