Пролетният сезон в "Аспект" започва на 21 февруари с една различна изложба, чийто автор е Петър Павлов, дългогодишен приятел на галерията. В рамките на две седмици той ще представи своите „Спомени и настроения“, събирани и премисляни в душата му много преди да бъдат показани пред публика.

Петър Павлов е интересен човек с разностранни интереси, амплоато му на художник е само страна от неговата личност, в която се преплитат битието на успешен предприемач в сферата на полиграфията и духовността на творец, гледащ на света с очите на живописец. Завършил художествената гимназия в Смолян, Петър никога не е спирал да рисува и да се интересува от изобразително изкуство, но животът го насочва към предприемачеството, с което изкарва прехраната си и до днес, а живописта остава негова страст. Много негови колеги и приятели през годините са станали собственици на картините му, но до сега не е успявал да нарисува и събере картини за самостоятелна изложба, така че в Аспект ще бъде първата такава. А защо „Спомени и настроения“? На този въпрос зрителят може да си отговори, разглеждайки експонираните платна; в тях художникът е изобразявал лица, личности и събития, които са го вълнували и предизвиквали във времето, пресъздавал е възприятия и настроения, които са се запечатвали в съзнанието му по един или друг повод. 

Изложбата съдържа двадесетина платна с различен размер, преобладаващо фигурални композиции, повечето изпълнени с акрил върху платно и само няколко с маслени бои. Откриването ще бъде на 21 февруари, сряда, от 18.00 до 20.00 часа и картините ще бъдат на разположение на публиката до 5 март.