Шефовете на  Ботев (Пд) са подали  жалба в полицията за спирането на тока на клубния стадион в събота и неделя. Това заяви членът на Борда на директорите на клуба Слави Микински.
"Според нас има външна намеса в този случай и искаме органите на реда да си свършат работата. Ще им предоставим видеозаписи от камерите ни", добави шефът на "канарчетата". В понеделник от фирмата, която изгражда Колежа обясниха, че мишки се се оплели между кабелите и това и довело до спирането на тока. Адвокат Микински  призова за спиране на атаките срещу клуба, които продължават няколко месеца. Скандалът ескалира  през тази седмица, след като излезе информацията, че строителят на Колежа Илиян Филипов е нападнал привърженика на "канарчетата" Велизар Цолакидис и служителя на клуба Божидар Караджов. С този случай се зае прокуратурата.

Слави Микински не коментира  действията на органите на реда срещу двамата служители на Ботев (Пд), обвинени за упражняване на принуда над привърженици на отбора. Това са търговският директор на клуба Въльо Петров и шефът на охраната Милен Стоянов.
"Срещу тях тече разследване и ако бъдат признати за виновни ще си понесат последствията", заяви  Микински. Изпълнителният директор на "Ботев" Алексей Киричек заяви, че е време за връщане на нормалната обстановка  около клуба.  Стана ясно, че той е назначил на работа в клуба Въльо Петров и Милен Стоянов и това се е оказало грешка.


Председателят  на „Сдружение ПФК Ботев" Борис Гиздаков припомни, че стадион "Христо Ботев" е изграден благодарение на десетгодишната борба на "жълто-черните" фенове за осигуряване на средства и на ангажираността на бившия премиер Бойко Борисов и никой друг няма право да си приписва заслуги за това. Той благодари и на  съветниците от предишния Обс на Пловдив, че са гласували допълнителни средства за стадиона.

"Призовавам феновете да се не поддават на манипулации и да подкрепят отбора. Сигурен съм, че ще опазят стадиона и ще тровят плъхове и буболечки, но няма да има повече проблеми с тока", заяви Гиздаков. Спортният директор Артур Платек каза, че на този етап Слави Шопов няма да бъде привлечен от ЦСКА-София. Нападателят Георги Николов ще бъде картотекиран в тима на "канарчетата". Платек добави, че целта пред отбора е седмо място в крайното класиране на  Първа лига.