Локомотив (Пловдив) победи като гост ЦСКА-София в мач от 27-ия кръг на Първа лига. Възпитаниците на Александър Томаш демонстрираха страхотен футбол и спечелиха с 2:1, като пропуснаха да разгромят своя съперник. Голове на Мичи Нтело и Кристиян Пешов донесоха трите точки в София!

Двубоят започна отлично за “черно-белите” – Мартин Петков прати топката във вратата на Бусато в 5-ата минута. След дълга консултация с ВАР, съдията Волен Чинков отиде лично да разгледа ситуацията, като в крайна сметка отмени попадението след дискусионно решение. В 19-ата минута Бабакар Дион стреля опасно, а Бусато спаси. Последва изстрел на Камдем, стражът на домакините отново се намеси. В 35-ата минута Локомотив бе отново близо до това да открие резултата. Мартин Петков получи в наказателното поле и шутира, топката срещна напречната греда.

В 60-ата минута Локомотив излезе напред в резултата! Димитър Илиев се възползва от грешка на играч в червено, веднага комбинира с Бабакар Дион, който пък пусна към Мичи Нтело. Нападателят на Локомотив без проблеми реализира от близка дистанция за 0:1. Минути по-късно Дион изскочи очи в очи с Бусато, но стреля право в него. В 73-ата минута домакините изравниха. Центриране от дясно бе засечено с глава от Данило Асприля за 1:1. В 76-ата минута Фернандо Каранга се озова на добра позиция и шутира, но Кристиан Томов се отчете с важна намеса. В 82-ата минута, след центриране от ъглов удар, топката попадна в резервата Ивайло Иванов, който шутира мощно, Бусато бе на мястото си и спаси. Малко по-късно изстрел с глава на Ефе Али бе избит в корнер. В добавеното време на срещата Локомотив стигна до победата! Ивайло Иванов пусна триково към Нтело, той пък изведе Пешов на изгодна позиция. Последният не сбърка и се разписа за крайното 1:2. В следващата атака Фаетон стреля опасно близо покрай страничната греда на Томов.

В следващата си среща Локомотив е домакин на Черно море. Двубоят е насрочен за понеделник (08.04) от 19:30 часа на “Лаута”.