Ботев (Пловдив) се върна на победния ход. Играчите на Душан Керкез изиграха много силен тактически мач и заслужено се поздравиха с 3 точки и 3 попадения във вратата на Берое.

Срещата от XXVII-ия кръг на efbet Лига се игра на стадион „Берое“ в Стара Загора, а ботевистите получиха неспирна подкрепа от гостуващия сектор през всичките 90 минути.

Двубоят пропуснаха Антонио Перера и Джеймс Ето’o, които търпят наказания за натрупани картони в родното ни първенство. В състава на старши треньора настъпиха рокади поради различни контузии. В първите минути на мача „канарчетата“ диктуваха темпото и опитаха на няколко пъти да затруднят Берое. В 20-тата минута Себастиан Вия от Берое намери по диагонал Франсиско Политино, чийто удар обаче бе спасен от Хидайет Ханкич. В 23-тата минута падна и първото попадение в мача – след изпълнение на корнер от страна на Берое, защитата в жълто-черно се справи и организира контраатака през центъра на терена. Емануел Уме навлезе в половината на Берое, подаде наляво към свободния Константинос Балоянис. Той остана очи в очи с Артур Мота, преодоля вратаря и елегантно прати топката в мрежата – 1:0.

В 31-та минута ботевистите стигнаха и до втори гол. Константинос Балоянис центрира от ъглов удар вляво от вратата на Берое. В наказателното поле защитник в зелено изпусна Георги Николов и той с глава вкара във вратата на домакините за 2:0.

До края на първата част повече голове не паднаха и така играчите на Душан Керкез се оттеглиха на почивката с два гола аванс. 

Вторите 45 минути стартираха по чудесен начин за играчите на Ботев. В 51-та минута резултатът стана 3:0. Емануел Уме преодоля защитник на Берое, навлезе в наказателното поле и асистира за намиращия се на празна врата Георги Николов. Нападателят на Ботев не сгреши и безпроблемно прати топката във вратата, а Уме се отчете с втора асистенция в мача. В средата на терена доброто взаимоотношение между капитаните Ивелин Попов и Лъчезар Балтанов направи впечатление. И двамата футболисти на няколко пъти елегантно пращаха топката по двата фланга и чудесно комбинираха в средата на игрището. Хидайет Ханкич пък се отчете с редица добри намеси, които запазиха вратата му чиста.

Постепенно темпото в мача спадна. Берое не съумяваше да застраши защитата на Ботев и така двубоят завърши с убедителен успех с 3:0 за „канарчетата“.

Следващият мач за Ботев е идната неделя от 17:45 ч. на стадион „Христо Ботев“ срещу тима на ЦСКА 1948.