Пловдивският щангист Дейвид Фишеров е дал положителна допинг проба.Това стана ясно от списъка с  наказани спортисти в сайта на Международната федерация по вдигане на тежести.

Европейският шампион от 2022 година в категория 102 килограма е тестван на 10 март миналата година, а пробата е с положителен резултат за веществото тренболон (анаболен стероид). То се съдържа в медикамент, прилаган външно.

Най-тежкото възможно наказание за Фишеров е 4 години спиране на състезателните му права. Пред медията от Българската федерация по вдигане на тежести уточниха, че все още нямат официално потвърждение, за срока на санкцията.

25-годишният Дейвид Фишеров е роден в Австрия. От 2020 година има българско гражданство и се състезава за България. Вдига за "Марица" (Пд) и беше избран за спортияст №1 на България за 2022 година.

През септември 2023 година щангистът ни не взе участие в претеглянето на олимпийската квалификация в Саудитска Арабия, като това сложи край и на възможността му да участва на Игрите в Париж през 2024 година.

Беше обявено, че Давид няма да участва, защото попаднал в катастрофа и е контузен. Заради това не можел да участва на първенството на планетата, задължителен турнир за олимпийските игри.