Факултетът по икономически и социални науки тържествено дипломира студентите си от Випуск 2023

Близо 800 магистри и бакалаври от почти 30 специалности на Факултета по икономически и социални науки при ПУ „Паисий Хилендарски“ получиха дипломите си на тържествена церемония. 

Освен членове на ръководството на Университета и на Факултета, на тържественото дипломиране присъстваха и представители на бизнеса, с които ФИСН от години работи в полза на студентите. 

От името на Ректора на университета проф. д-р Румен Младенов и от името на ректорското ръководство абсолвентите бяха поздравени от проф. д-р Пламен Стоянов - зам.-ректор по учебната дейност. Той подчерта, че зад дипломите, които абсолвентите получават, стои престижно образование с традиции и много опит и те не са просто документ, а признание за труда на студентите и усилията на преподавателите. 

Деканът доц. Маргарита Русева поздрави абсолвентите и им пожела да имат успешна професионална реализация, както и да пазят спомена от преживяното в университета. „Ако се обърнете назад в труден момент, винаги имайте самочувствието, че сте част от Факултета по икономически и социални науки“, подчерта доц. Русева. 

Тази година Факултетът по икономически и социални науки празнува трийсет години от своето създаване. За юбилея си Факултетът предвижда поредица от събития, чиято кулминация ще бъде през есента. Тогава се планира мащабна международна икономическа конференция. Организират се също състезания и олимпиади с участници от други университети, както и лекции по различни дисциплини, предназначени за гимназисти. Готви се и кратък филм, посветен на развитието на Факултета.

Припомняме, че ФИСН съществува от 1994 г. Основател и първи декан е проф. Мариана Михайлова. Факултетът стартира с едва 2 специалности и 200 студенти. Трийсет години по-късно броят и по двата показателя е 15 пъти по-голям, тъй като във Факултета към момента се обучават почти 3000 души, отбеляза настоящият декан доц. Маргарита Русева.