Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков бе гост на 50-годишния юбилей на ДГ „Малина“ в район „Южен“. На празника присъстваха и кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев, началникът на отдел „Образование“ в Община Пловдив Донка Щилянова, бивши директори на детската градина, настоящи директори на детски заведения в Пловдив, учители, родители, възпитатели и деца.
 „Радвам се, че съм тук, защото събития като това ме зареждат с позитивни емоции за седмици напред. Благодаря на всички Вас, които с любов и търпение се грижите за нашите деца. Винаги можете да разчитате на подкрепата на Община Пловдив за всичко“ -  с тези думи заместник-кметът се обърна към екипа на ДГ „Малина“.
Директорът Дочка Попова направи ретроспекция на периода от създаването на детското заведение до днес, което с 470 деца, разпределени в 16 групи и 2 филиала, е най-голямото в Пловдив.
„За тези 50 години сме съхранили много красиви спомени. Гордеем се с постиженията на нашите деца, които жънат успехи и печелят награди във всички сфери“, посочи Дочка Попова. Тя припомни, че в резултат на спечелен национален конкурс, 6 от рисунките на възпитаниците на детската градина са изложени във фоайето на Народното събрание.
Директорът на детското заведение пожела на малчуганите здраве и безброй радостни мигове, а на колегите си  - да продължават да се грижат всеотдайно за децата, да им подаряват цялата си обич и да работят така, че да ги правят щастливи.
Празничен концерт, изпълнен от талантливите деца на ДГ „Малина“, зарадва многобройните гости.