На тържествена церемония вабсолвентите на Физико-технологичния факултет към Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” получиха дипломите си за завършено висше образование.

Заместник-ректорът на ПУ с ресор „Проектна дейност“ - проф. д-р Невена Милева и деканът на Физико-технологичния факултет - доц. д-р Силвия Стоянова-Петрова отправиха приветствие към всички студенти с пожелания за здраве и успехи.

За успешото завършване колегите си поздрави и отличничката Мария-Габриела Желева.

В рамките на церемонията се проведе традиционният ритуал по полагане на Галилеевата клетва, в която абсолвентите тържествено обещаха да пазят името на Университета, да защитават достойно професионалната си подготовка и да използват научните си познания единствено за добро, за напредък и хуманизация на света.

Последваха специални музикални поздрави към абсолвентите от „Duo Dominanto“ - представители на Академията за музикално и танцово изкуство, Пловдив.

Празничният ден продължи с тържествено връчване на дипломите. Те, както и грамотите на отличниците бяха връчени от заместник-ректора на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“  - проф. д-р Невена Милева и от декана на Физико-технологичния факултет  - доц. д-р Силвия Стоянова-Петрова.

За абсолвентите отличници бяха осигурени специални подаръци от фирмите Броудком България ЕООД, Оптикс АД и Либхер България.

От Физико-технологичния факултет подчертаха, че преподавателите и служителите се разделят официално със своите абсолвенти от Випуск 2023, но вратите на факултета остават отворени за всеки от един от тях.