Стартира ремонта на Pоопарка в Пловдив.  Новината  съобщи днес кметът на града инж. Иван Тотев и добави, че това ще стане в сряда. Той е подписал договора с фирмата изпълнител на ремонта, възлизащ на 4,5 милиона лева.
"Новата зоологическа градина ще бъде най- модерната в България и ще отговаря на всички европейски изисквания. От сегашните 10 декара, тя ще бъде разширена на 40",припочни  кметът.
"Надявам се в края на лятото на 2015 г. първите посетители да могат да се радват на Зоопарка. Ремонтът няма да е на етапи. Мащабното строителство се очаква да започне до месец, когато ще приключат дейностите по разчистване на терена", каза още кметът. Той добави, че се предвижда да има 22 къта с животни от над 30 вида.

Кметът Иван Тотев събира днес пловдивските депутати от ГЕРБ, а през следващата седмица и всички останали, включително и от областта. Народните представители трябва да знаят какви планове има общината, за да окажат съдействие, обясни Тотев. Той очаква подкрепа за финансирането на Спортната зала "Колодрума", Pоопалка, две нови детски г,адини и ремонта на бул. "Васил Априлов".