Много  граждани са се включили в инициативите на движение "Спорт за всички", "Мама, татко и аз- баба, дядо и внуче" през изминалата 2014-а година. Това съобщиха от движението, което на 3- ти март започна 36-тата си годишнина.

Под наслов "Спорта е здраве- спорта е живот" движението продължава с инициативите и през 2015- а година. И през тази година движението ще организира традиционните кросове и турнири по шахмат, плуване, ски, футбол, стрийтбол, тенис на маса, плуване, колоездене, тенис на корт, спортен бридж и др.

Новото тази година е учрредяването на Купа "Кузман Погончев". Тя в памет на покойния  основател на движението, негов дългогодишен директор и радетел за масов спорт Кузман Погончев.

В календара неизменно фигурират и спортните емблеми на Пловдив и България национална кросова верига "Пловдив Аквафреш", "Олимпийски ден", "Ден на детето", международния маратон "Съединение" и националната лекоатлетическа щафета "Рекорд", които са пвисани в Рекордите на Гинес, и неизменно събират хиляди участници.

"Спорт за всички" има важен принос за почетното звание на Пловдив "Европейски град на спорта". От движението отчитат и ползотворното сътрудничество с експертите на община Пловдив и вярват, че то ще продължи.