Трети редовен полет по линията Пловдив-Лондон започва да обслужва пловдивското летище. Това съобщи директорът на аеропорта Дойчин Ангелов.

Досега от Пловдив до английската столица имаше само два полета седмично във вторник и събота. От 31 март третият полет ще се изпълнява в четвъртък. Самолетът ще каца в 9,25 часа сутринта и ще излита за Лондон в 9,50 часа.

Заради въвеждането на лятното разписание се променят часовете на кацане и излитане в другите два дни с полети. Във вторник самолета ще бъде посрещан с пътници от Великобритания в 17,40 часа и ще излита в обратна посока в 18,05 часа. Съботният полет също ще е с ново разписание. Ще каца на летище „Пловдив” в 8,35 часа и ще излита след 25 минути точно в 9 часа сутринта за лондонското летище „Станстед”.

„Благодарение на добрите взаимоотношения на ръководството на летище „Пловдив” с „Райънер” договорихме трети редовен полет до Лондон”, заяви директорът на аеропорта Дойчин Ангелов.

   

До края на месец март продължават чартърните полети от Пловдив до летище „Домодедово” в Москва три пъти седмично и един полет до Белфаст.