Наскоро шефът на плувния клуб "Младост" Василис Дамянидис разкри, че е станал прицел на мръсна кампания срещу него. Той е бил обвинен, че е живял нашироко, което не отговаряло на финансовите му възможности. От НАП са извършили 3 проверки, които не са открили никакви нарушения.
 
-Г-н Дамянидис, очаквате ли този сериал да продължи?
-Вече нищо не може да ме изненада.Все пак съм доволен, че истината излезе наяве.
-Нека сега поговорим за спорт. След зимния полусезон "Младост" убедително води в комплексното класиране. През лятото, когато ще се плува в 50-метров басейн, промени на върха не се очакват. Това тотално превъзходство вече 25 години не ви ли омръзна?
-Хубавите неща не омръзват, но и задължават. В клуба имаме страхотни треньори, които знаят как се работи.Имената на Ненко Джински, Димитър Дръндаров, Стефан Георгиев, Ваня Аргирова, Славена Раденкова и други техни колеги са добре известни не само в родното плуване.  Изградили сме ред в клуба и всеки изпълнява своите задължения.
-Как стана така,че плувците на съседките ни Турция и Гърция вече са пред нас?
-Те не са пред нас, те ни изпревариха с години. Всичко е много простичко. И гърците, и турците взеха 100% от нашата система за правенето на плуване. Само че наляха много пари и превърнаха този спорт в държавна политика. При всеки добър резултат техните клубове и треньори получават добри пари. Как можем да правим плуване на европейско ниво, като в Пловдив нямаме дори 50-метров басейн.
-Разбрах, че у нас има повече от 70 плувни клуба. Това би било добре за родното плуване.
-Не е точно така, защото се смесва аматьорското плуване и професионалното. За какьв професионализъм можем да говорим примерно във Варна, където има 17 клуба. Всеки един от тези 70 клуба се е наредил около баницата и къса от нея. Парите за голямото плуване трябва да се дават според резултатите, а не според масовостта.