Знаете ли, че скаридите могат да се приготвят с Yeni raki? А опитвали ли сте неповторимият им вкус? Известно ли ви е с какво питие е най-добре да се консумират?
Отговор на тези въпроси можете да получите единствено в Alchemist Residence Philippopolis в с. Белащица, по-известно като пловдивския Бевърли Хилс на организирана за членовете на Клуба на Алхимика и техните приятели Анасонова вечер. Домакините - известният здравен мениджър д-р Невен Енчев и очарователната му съпруга д-р Ваня Александрова, ще посрещнат своите гости за едно незабравимо гурме изживяване на 8 август 2015 г. в събота от 20 ч. край прохладата на басейна в резиденцията.
Шеф готвачите ще ги изненадат със съчетание на средиземно-ориенталска кухня и ще приготвят свежа био салата от розови домати и корнишони, набрани от градината на Алхимика, която се намира на метри от оградата на резиденцията. Салатата е гарнирани с печено козе сирене и орехи и овкусени със сумак и дресинг от нар.
За предястие майсторите са избрали скариди с Yeni raki върху канапе от басмати, кимион и анасон. Основното ястие също е издържано в стила на средиземноморската кухня - царевично пиле, мариновано с шафран и кисело мляко, със сос от айоли с кимион. Диня от градината на Алхимика с бяло сирене е следястието, а десертът - анасонова панакота с домашно сладко, произвеждано лично от домакина д-р Енчев. Всички гости ще могат да се насладят на под брани анасонови питиета и средиземноморски вина.
Продължаваме традицията да каним членовете на Клуба на Алхимика на различни тематични гурме вечери, заяви мениджърът на верига болници „Медлайн“. Преди Анасоновата вечер гостите дегустираха специалитети от гръцката, италианската и арменската кухня.
Клубът на Алхимика събира успели личности, които като истински алхимици да постигнали сами формулата на професионалния успех, „превръщайки оловото в злато“. Продуцентска къща „Golden Crown production“ избра резиденцията, за да снима предаването си „В кухнята на Алхиика“, където гостуват известни личности от българския хайлайф. Те приготвят вкусни и здравословни ястия с био зеленчуци, набрани от градината на Алхимика и разказват любопитни истории от своя живот.