За да се насладите на вкуса на анасоновата напитка, най-важното изискване е да си осигурите приятна компания и поне 4-5 свободни часа, най-добре е това да е вечерта. Приготвянето й също е по специална технология – първо се сипва питието, след това се добавя студена вода, а на финала се охлажда с лед. Градусите падат до 15, а за секунди течността добива млечно-бял цвят, тогава елегантните аромати се освобождават, поясни Дора Генова, представител на Yeni raki за България по време на организирана за членовете на Клуба на Алхимика и техните приятели Анасонова вечер в Alchemist Residence Philippopolis в с. Белащица, по-известно като пловдивския Бевърли Хилс.       Те бяха посрещнати от домакините-  известния здравен мениджър д-р Невен Енчев и елегантната му съпруга д-р Ваня Александрова в събота вечерта край прохладата на басейна.
Надявам се, както и по време останалите тематични вечери, организирани в Alchemist Residence Philippopolis, освен изискани питиета и храна, да успеем да ви обогатим с нещо ново за традициите на различните народи, откри партито д-р Енчев. Тук сме, за да ви напомним да спрете забързаното ежедневие и да се насладите на живота, заяви Генова.
За да станат всички съпричастни на незабравимото гурме изживяване голям принос имаше и шеф готвачът Панайотис. Той и неговият екип изненадаха гостите със съчетание на средиземно-ориенталска кухня. Най-напред беше поднесена свежа био салата от розови домати и корнишони, набрани от градината на Алхимика. Тя бе гарнирани с френско печено козе сирене и орехи, овкусени със сумак и дресинг от нар. За предястие майсторите бяха избрали скариди с Yeni raki върху канапе от басмати, кимион и анасон. Основното ястие също бе изцяло в стила на средиземноморската кухня - царевично пиле, мариновано с шафран и кисело мляко, със сос от айоли с кимион. Диня и пъпеш  от градината на Алхимика с бяло сирене бе следястието. За десерт шеф Панайотис бе приготвил анасонова панакота с домашно сладко, произвеждано лично от домакина д-р Енчев.
На гостите бяха поднесени три вида анасонови питиета - Yeni raki, Ala Yeni raki и златна Текирда раки, както  розе и бяло вино от региона на Кападокия. Без подходящите мезета уникалните вкусови нотки не биха могли да се проявят, благодари на домакините Генова.
В разгара на вечерта д-р Енчев поздрави Биляна и Франк Екснер, които бяха избрали да отбележат първата година от сватбата си с приятели на Анасоновата вечер в с. Белащица.
Ще продължим традицията да каним на различни гурме вечери, заяви мениджърът на верига болници „Медлайн“.  Домакинът обеща следващата да е посветена на еврейската кухня, а малко по-късно гостите да преживеят истински  „Октобер фест“ край Пловдив. От началото на лятото членовете на Клуба на Алхимика се насладиха  на специалитети от гръцката, италианската и арменската кухня.
Клубът на Алхимика събира успели личности, които като истински алхимици да постигнали сами формулата на професионалния успех, „превръщайки оловото в злато“.
Продуцентска къща „Golden Crown production“ избра резиденцията, за да снима предаването си „В кухнята на Алхиика“, където гостуват известни личности от българския хайлайф. Те приготвят вкусни и здравословни ястия с био зеленчуци, набрани от градината на Алхимика и разказват любопитни истории от своя живот.