Карибска кухня, горещи латиноритми и ром очакват гостите на Alchemist Residence този петък. Около 15 ястия ще дегустират те на кубинската вечер,  тя е последната тематична за 2015-а година, през която членовете на Клуба на Алхимика и техните приятели се събираха на гръцка, арменска, италианска, руска, веселиха се на първия у нас Октоберфест, на Хелоуин и посрещаха заедно еврейската Нова година. На всяка една среща гостите се наслаждаваха на кулинарни специалитети на различните народи, в приготвянето на които участие взе и един от най-известните майстори в кухнята - шеф готвачът Борис Петров.
За кубинската вечер те ще бъдат сюрпризирани с телешко, варено по специална рецепта от страната на Фидел Кастро, както и със салата с риба тон и с яйца „Хавана“. Разядката е от краставички с гуакамоле, което се приготвя от пюрираната вътрешност на авокадо, овкусена с лимонов сок и добавка от нарязани на ситно домати, лук и чушки.
Другата салата от моркови грах, лимон и стафиди и едно от основните ястия със заешко ще бъдат направени в духа на карибските кулинарни традиции. Пилешка бутчета с лимонова коричка и шпикован свински бут са другите две блюда в менюто, което включва още известния френски зеленчуков микс - рататуй. А на финала ще бъдат поднесени кубински сладки с биоконфитюр и типичния за онези географски ширини десерт с кокос.
За да се потопят в атмосферата на Куба, гостите ще пият култовия кубински ром и  прочутите коктейли – „Мохито“ и „Дайкири“, почитатели на който са известният писател Ърнест Хемингуей и президентът Джон Кенеди. Освен марковото питие градусът на вечерта ще вдигне и горещата латиномузика.