Министърът на енергетиката Теменужка Петкова днес Кричим по повод  проблема  с водоснабдяването на 196  семейства. Водата в къщите на хората спря на 31 декември следобед. Това стана, след като ВиК-Пловдив обяви, че водно-електрическите централи не подават достатъчно вода и така кладенците пресъхват. От НЕК обаче  отрекоха твърденията. След като направи оглед министър  Петкова установи, че в действителност водата, която се подава от ВЕЦ Въча 1 се губи.

„Водата излиза от ВЕЦ Въча 1, отива към ВиК-Пловдив. Ще  какви количества излизат от там, какви влизат тук и да видим каква е причината, за мен това не е нормално.”, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
 
„Сега само 15 къщи са само без вода, до един или два дни и там проблемът ще бъде решен”, заяви кметът на Кричим Атанас Калчев.

Предстои експертна комисия да търси решение на проблема, за да не се стига до нова бедствена ситуация.

Вчера се състоя работна среща в Министерски съвет по повод липсата на вода в 196 къщи в Кричим. На нея кметът на Кричим Атанас Калчев запозна със ситуацията министър Теменужса Петкова,  вицепремиера и министър по еврофондовете Томислав Дончев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Участието в срещата взеха  шефовете на НЕК Петър Илиев и на БЕХ Жаклен Коев, директорът на ВиК-Пловдив Спартак Николов и експерти от енергийното и регионалното министерства.